Checklist: 10 website tips voor de feestdagen - blog - Brick Zero

Checklist: 10 tips voor een feestdagenproof website/webshop

content-blog-pagina-feestdagen-proof-website-checklist

Hogere conversie tijdens de feestdagen op jouw (e-commcerce) website? Waar moet je allemaal aan denken om jouw website of webshop feestdagenproof te maken. Deze kleine aanpassingen maken het verschil voor jouw bezoekers.

Check de handige checklist: hij staat vol met tips die jou gaan helpen!

1. Zijn de digitale uitingen feestdagenproof?

Actualiteit draagt bij aan de kwaliteit van de SEO (IMU, 2021). Zoekmachines beoordelen jouw website in hoeverre deze actueel is. Hier kunnen feestdagen uitingen natuurlijk ook bij helpen. Denk aan een kerstwens via een banner of blogpost over een actueel onderwerp dat te maken heeft met de desbetreffende feestdag.

2. Zijn de openingstijden actueel en goed vindbaar?

Jouw klant wil wellicht een afspraak maken op locatie of even langskomen. Niets is irritanter dan ontbrekende of niet actuele openingstijden. Zorg er daarom voor dat een zoekmachine als Google deze gegevens goed weergeeft. Dit doe je binnen het Google bedrijfsaccount. Dit geldt natuurlijk ook voor de gegevens op de desbetreffende webpagina’s (contact etc.).

Zijn-de-openingstijden-actueel-en-goed-vindbaar-brick-zero

3. Zijn de contactgegevens actueel?

We gaan er even vanuit dat iedere website contactgegevens communiceert, maar zijn deze ook actueel? Controleer bijvoorbeeld de contactpagina en de footer om eventuele wijzigingen door te voeren.

Bron afbeelding: Boutique Karakter

Zijn-de-contactgegevens-actueel

4. Worden de levertijden gecommuniceerd?

Je kan je voorstellen dat door alle drukte de levertijden iets kunnen afwijken van de normale levertijden. Dit is niets nieuws, maar ben je hier transparant in naar je bezoeker en communiceer je dit op de website? Onze tip is om dit extra te benoemen om frustraties te voorkomen.

Bron afbeelding: Gas Las Centrum

Levertijden_melding_gaslas_centrum

5. Is het retourbeleid actueel en goed vindbaar?

Wanneer je een webshop hebt en je tijdens de feestdagen van plan bent om veel te verkopen, dan is het prettig als een bezoeker gemakkelijk en snel het retourbeleid vindt. Zorg er ook voor dat deze actueel is. Dit neemt veel onnodige frustratie weg bij de klant EN het voorkomt onnodige telefoontjes en mailtjes.

Bron afbeelding: Coolblue

Is-het-retourbeleid-actueel-en-goed-vindbaar-brick-zero

6. Is de website mobiel vriendelijk?

Het mobiele gebruik groeit nog steeds. Zo’n 95,7% van de Nederlandse bevolking maakt gebruik van een smartphone, dat betekent dat bijna heel Nederland is te bereiken via een smartphone (Datareportal, 2021). Ook kun jij met jouw website deze personen bereiken. Het is daarom van essentieel belang dat de website goed functioneert op mobiel. Om een website mobiel vriendelijk te maken worden responsive websites ontwikkeld. Deze techniek zorgt ervoor dat het webdesign automatisch wordt omgezet naar mobiele afmetingen. Ieder stukje content wordt zo geschaald, dat het op de mobiele versie er goed uitziet.

Bron afbeelding: Bol.com

Is-de-website-mobiel-vriendelijk-brick-zero

7. Is het vinden van producten gemakkelijk?

Als je tijdens de feestdagen een mooie actie aanbiedt, dan is het wel belangrijk dat deze ook gemakkelijk is terug te vinden op de website. Zorg er daarom voor dat de productenpagina en/of actiepagina opvalt. Maak bijvoorbeeld een duidelijke CTA op de homepage, die verwijst naar de producten.

Bron afbeelding: Bol.com

Is-het-vinden-van-producten-gemakkelijk-brick-zero

8. Is de categoriestructuur van jouw webshop helder en goed te begrijpen?

Een goede navigatiestructuur is essentieel voor het gebruikersgemak en leidt tot conversie-optimalisatie, maar draagt ook bij aan de kwaliteit van de SEO. Het blijkt zelfs uit onderzoek dat 37% van de bezoekers de website verlaat wanneer zij geen goede interactie ervaren met de navigatie (Huff Industrial Marketing, KoMarketing & BuyerZone, 2015). Dit wil je natuurlijk niet, dus zorg ervoor dat de categoriestructuur/navigatie van jouw website duidelijk is. Dit kun je bijvoorbeeld testen door vragen te stellen aan medewerkers of derden met een objectieve kijk op de website.

Bron afbeelding: Body & Fit

Is-de-categoriestructuur-van-jouw-webshop-helder-en-goed-te-begrijpen-brick-zero

9. Interactie met de bezoeker

Als we het dan toch over actualiteit hebben, dan is het gesprek aangaan met de bezoeker ook heel belangrijk. Tegenwoordig denken we niet alleen aan informatie geven (eenrichtingsverkeer), maar ook aan informatie nemen of communiceren met de doelgroep (tweerichtingsverkeer) (IMU, 2021). Jouw bezoeker kan misschien, in alle drukte rond de feestdagen, niet meteen vinden waar hij/zij naar op zoek is. Een chatfunctie kan een functioneel hulpmiddel zijn. De bezoeker krijgt direct een reactie, weet gelijk waar hij/zij aan toe is en maakt sneller de stap tot aankoop.

Bron afbeelding: Ceramica Vloeren

Interactie-met-de-bezoeker-brick-zero

10. Maak speciale acties in het thema van de feestdag

Als bedrijf kun je natuurlijk niet achterblijven op de rest van Nederland met het promoten van aantrekkelijke acties. Als je dan een leuke korting gaat geven, zorg er dan wel voor dat deze helemaal in lijn is met het thema van de feestdag. Wij hebben bijvoorbeeld onze bestaande klanten aangeboden om voor een scherpe prijs een Dark Mode functie te laten ontwikkelen. Deze Dark Mode campagne was dan ook helemaal in het jasje van Black Friday gestoken. Ook bieden wij verschillende acties aan om de website of webshop helemaal feestdagenproof te maken. Lees hier meer over de feestdagen acties.

Bron afbeelding: Huisbrand Events

Maak-speciale-acties-in-het-thema-van-de-feestdag-brick-zero
Meer weten over een
feestdagen proof website?

Geheel zonder kosten een passend advies;

Transparant en eerlijk advies;
Inschatting in prijs-range;
Vrijblijvende offerte.

Laatste berichten