WordPress SLA en support - Brick Zero Webdesign & Webdevelopment

Deze bedrijven gingen je voor

Wat gaat het mij kosten?

Kosten

Benieuwd naar de verschillende opties en de tarieven? Dat begrijpen wij! Wij staan voor duidelijkheid en transparantie, dus bieden we je een overzicht met alle tarieven.

cta-element-stift
SLA/support vragen

Wat wil je nog meer weten?

Wij kunnen ons voorstellen dat je nog veel meer vragen hebt over onze SLA en support. Daarom beantwoorden we hieronder allerlei handige vragen, die jou nog beter gaan helpen.

Kan ik jullie bellen voor al mijn vragen?

Onze voorkeur gaat uit naar mailen. Dit heeft te maken met dat informatie op deze manier niet verloren kan gaan. De gespreksonderwerpen zijn vaak technisch, dus dienen wij alle informatie goed te ontvangen. Vandaar dat wij de voorkeur hebben voor e-mailen. Daarnaast hangt het ook af welk SLA/support pakket je bij ons hebt afgenomen.

Moet ik lang wachten op een reactie?

Onze webspecialisten doen hun best om jou zo snel mogelijk te voorzien van een reactie. De urgentie voor het beantwoorden hangt af van de vraag. In sommige gevallen gebeurt er iets met de website wat direct invloed heeft op de conversie, dan staan wij uiteraard paraat om je zo snel mogelijk te helpen. Voor andere zaken zullen we de reactietijd hanteren die is bepaald binnen het pakket dat je bij ons hebt afgenomen. Dit gaat vanaf 2 uur tot max. 24 uur.

Wil je meer weten?

Gratis consult

In korte tijd tot goede resultaten komen, daar houden wij van! Wij leggen je alles haarfijn van A tot Z uit, onder het genot van een kop koffie. Geen zorgen, je zit nergens aan vast!

cta-element-koffie

“Op het moment dat ik bel of mail wordt er direct gereageerd al dan niet meteen opgelost. Dit ervaar ik als zeer prettig.”

— Dennis Lustig, Pieq

Weten wat wij voor jou
kunnen betekenen?

Geheel zonder kosten een passend advies;

Transparant en eerlijk advies;
Inschatting in prijs-range;
Vrijblijvende offerte.