Plastimed - Brick Zero
Loader

Plastimed

Plastimed verkoopt offline en online medische materialen en benodigdheden. Eigenlijk alles wat een huisarts, ziekenhuis of medische praktijk nodig heeft. Eerder werd de verkoop voornamelijk gedaan door aanvragen via een formulier, mail of zelfs WhatsApp berichtje. Totdat in 2020 Corona in ons land verscheen. Het werd voor Plastimed al snel duidelijk: ‘we lopen achter de feiten aan en hebben een goed functionerende webshop nodig’. Zodoende zijn we gaan kijken naar een redesign. Het redesign is gefocust op het behalen van conversie. En met resultaat! Een flinke omzetstijging van 25%.

plastimed-maatwerk-website-wordpress-woocommerce

Vereenvoudiging van de webshop

We hebben ervoor gezorgd dat de oude webshop is omgetoverd tot een overzichtelijke shop waar de producten duidelijk naar voren komen. Zowel aan de voorkant als de achterkant.

Beter bestelproces

De bezoeker kan nu veel gemakkelijker het bestelproces doorlopen wat natuurlijk zorgt voor een hogere conversie.

Het visitekaartje voor potentiële klanten

De website heeft nu een professionele uitstraling waarmee nieuwe klanten worden overtuigd.

nick-webdesigner-aan-het-woord
plastimed-succes-case

Nick aan het woord

Aan ons de uitdaging om de verouderde webshop van Plastimed te redesignen naar een vereenvoudigde en succesvolle webshop. Enerzijds om de bestaande klanten een eenvoudig bestelproces te bieden en anderzijds het bestelproces beter te laten verlopen voor een goed converterende webshop. Daarnaast is het redesign bedoelt om niet alleen verloskundige praktijken aan te spreken, maar juist de gehele medische markt.

Plastimed had geen concreet idee van hoe het redesign eruit moest komen te zien. Het enige wat duidelijk was, is een vereenvoudig bestelproces met een goed functionerende shop, dat resulteert in online groei. Wij zijn vervolgens in geleidelijke stappen aan de slag gegaan met het redesign. In samenspraak met onze online marketing expert hebben we nagedacht over functionaliteiten. Bijvoorbeeld het toevoegen van opvallende en goed ingerichte call to actions, het terugschalen van maar liefst 30 categorieën naar een schappelijke hoeveelheid van 9 categorieën in de navigatie en het toevoegen van een zoekbalk.

plastimed-woocommerce-webshop
plastimed-succes-case

Over

Plastimed is sinds 1994 actief binnen de medische producten branche en gevestigd in Velsen-Noord. Zo verkopen zij aan ziekenhuizen en verschillende privé klinieken en huisartsen. Daarnaast is Plastimed een zeer belangrijke leverancier voor verloskundige praktijken. Ze beschikken over een groot netwerk in heel Nederland.

“Gedreven werknemers die er duidelijk voor willen zorgen dat onze webshop groeit.”

— Nick Schagen, Plastimed

Weten wat wij voor jou
kunnen betekenen?

Geheel zonder kosten een passend advies;

Transparant en eerlijk advies;
Inschatting in prijs-range;
Vrijblijvende offerte.