Wat is Atomic design? - Brick Zero
Loader

Ontwerper Brad Frost bedacht in 2014 de design methode en wordt nu overal ter wereld toegepast. Het zorgt er namelijk voor dat complexe uitdagingen op het gebied van webdesign makkelijker te benaderen zijn. Voorheen hielden we rekening met afbeeldingen, kleuren en typografie, maar dat is allang niet meer het enige. We moeten rekening houden met de gehele user interface voor een optimale user experience. Bij een optimale user experience is consistentie hoofdzaak nummer één.

Hoe ziet Atomic design eruit?

De naam zegt het eigenlijk al een beetje: Atomic is geïnspireerd op chemie. De methode voor het ontwerpen van een webdesign is opgedeeld in verschillende onderdelen, ofwel atomen. Deze atomen kun je vervolgens weer opdelen in moleculen, die daarna weer complexere organismen en een uiteindelijke materie vormen.

Nu horen wij je denken: hoe bedoel je? Het webdesign zal bestaan uit verschillende elementaire delen. Vervolgens wordt vanuit daar weer naar het grotere geheel gekeken. Hiermee zorg je voor consistentie.

Wil je meer weten?

Gratis consult

In korte tijd tot goede resultaten komen, daar houden wij van! Wij leggen je alles haarfijn van A tot Z uit, onder het genot van een kop koffie. Geen zorgen, je zit nergens aan vast!

cta-element-koffie

Voor deze bedrijven is Atomic Design toegepast

“Wij zijn erg blij met de werking van het portaal en jullie deskundigheid bij complexe vragen.”

— InteriorWorks

Meer te weten komen over Atomic design?

Plan een gratis consult in.

Transparant en eerlijk advies;
Aanbeveling op maat;
Vrijblijvende offerte.