Wat is CSS? - Brick Zero
Loader

CSS is heel simpel gezegd een programmeertaal waarmee je een website kunt vormgeven. Je kunt het dus vinden in de backend van een website. Een website bestaat namelijk uit allerlei verschillende codes. Met die codes kan worden bepaald hoe de website eruit komt te zien. Zo bepalen onze front-end developers iedere dag hoe ze met deze programmeertaal de mooiste websites kunnen creëren.

Als je naar de code in de backend van een website kijkt, begrijp je misschien ook de letterlijke vertaling ‘trapsgewijze stijlbladen’. Je kunt hier met een beetje fantasie namelijk een soort trapvorm zien. Deze ‘codetrap’ bepaald dus de lay-out van jouw website.

Bekijk ook eens onze blog over de laatste trends.

Verschil tussen CSS en HTML

Wanneer je met CSS gaat werken, krijg je ook te maken met HTML. Maar wat is dat nu weer?

HTML is net zoals CSS een programmeercode. Het verschil is dat met HTML-code meer de basis en structuur van een pagina worden opgezet. Je kunt hiermee dus bepalen uit welke elementen jouw webpagina bestaat. Terwijl we met CSS ons richten op de details en vormgeving van deze elementen.

Om deze reden kan HTML dus worden gezien als een soort basiscode. Want je moet eerst een frame hebben voordat je het frame kunt invullen, toch?

Wil je meer weten?

Gratis consult

In korte tijd tot goede resultaten komen, daar houden wij van! Wij leggen je alles haarfijn van A tot Z uit, onder het genot van een kop koffie. Geen zorgen, je zit nergens aan vast!

cta-element-koffie

Voor deze bedrijven is het toegepast

“Gedreven werknemers die er duidelijk voor willen zorgen dat onze webshop groeit.”

— Nick Schagen, Plastimed

Meer te weten komen over programmeertalen?

Plan een gratis consult in.

Transparant en eerlijk advies;
Aanbeveling op maat;
Vrijblijvende offerte.