Wat is een DNS-server? - Brick Zero
Loader

Ieder domeinnaam staat gekoppeld aan een uniek IP-adres. Wanneer deze domeinnaam wordt ingevoerd op een browser zal het gaan zoeken naar het bijpassende IP-adres. Vervolgens klopt de browser bij een van de zogeheten DNS-server aan. De DNS-server gaat opzoek naar de domeinnaam binnen zijn eigen systeem of bij een van de andere zogenoemde root-servers, die verspreid zijn over de hele wereld. Als uiteindelijk het IP-adres is gevonden, dan stuurt de DNS-server deze terug naar de browser. Dit gebeurt in enkele milliseconden. Ten slotte wordt de website geladen en wordt deze dus zichtbaar.

Wat zijn DNS-records?

Stel, je wilt een website verhuizen naar een andere hostingpartij, dan zou het kunnen dat het domein wordt verhuist naar een andere DNS-server. Dit kan leiden tot veranderingen binnen de DNS-records. Denk bijvoorbeeld aan een ander IP-adres. Deze wijzigingen worden vervolgens aangegeven bij de root-server. Dit kan enkele uren in beslag nemen.

Een DNS maakt het dus mogelijk dat websites van over de hele wereld bereikbaar zijn middels een naam en je dus geen ingewikkeld IP-adres hoeft te onthouden.

Wil je meer weten?

Gratis consult

In korte tijd tot goede resultaten komen, daar houden wij van! Wij leggen je alles haarfijn van A tot Z uit, onder het genot van een kop koffie. Geen zorgen, je zit nergens aan vast!

cta-element-koffie

Deze bedrijven maken gebruik van een DNS-server

“Wij zijn erg blij met de werking van het portaal en jullie deskundigheid bij complexe vragen.”

— InteriorWorks

Meer te weten komen over een DNS-server?

Plan een gratis consult in.

Transparant en eerlijk advies;
Aanbeveling op maat;
Vrijblijvende offerte.