Wat is material design? - Brick Zero
Loader

Door material design worden de basiselementen van de echte wereld overgenomen. Alleen dan op een ‘slimme manier’. Bijvoorbeeld met een knop die de illusie geeft dat hij omhoog komt wanneer je erop drukt en dus als het ware naar je toe komt. Er wordt heel goed nagedacht over hoe je de elementen uit het scherm op een logische, realistische manier kunt laten aansluiten op de gebruikerservaring.

Lees meer over de verschillende designtalen in onze blog. 

Material UI (user interface)

Material design is zeer geschikt voor mobiele schermen. Dit heeft te maken met dat het speciaal hiervoor is ontworpen. Hierdoor is de UI (user interface) op mobiele schermen enorm verbeterd. Alleen jouw website responsive maken, is tegenwoordig niet meer genoeg.

Zo wordt er bijvoorbeeld rekening gehouden met hoe je een telefoon vasthoudt. Want waar moeten de knoppen komen? Er wordt als het ware continu rekening gehouden met de mate van gebruiksvriendelijkheid. Je kunt je voorstellen dat material UI een enorm belangrijk onderdeel.

Wil je meer weten?

Gratis consult

In korte tijd tot goede resultaten komen, daar houden wij van! Wij leggen je alles haarfijn van A tot Z uit, onder het genot van een kop koffie. Geen zorgen, je zit nergens aan vast!

cta-element-koffie

Voor deze bedrijven is het toegepast

"De functionaliteiten en plugins die jullie doorvoeren werken altijd goed en passen perfect binnen de stijl van de website."

— Joy Konings, Gas Las Centrum

Meer te weten komen over material design?

Plan een gratis consult in.

Transparant en eerlijk advies;
Aanbeveling op maat;
Vrijblijvende offerte.