Wat is responsive front-end? - Brick Zero
Loader

Responsive front-end staat ook wel bekend als responsive webdesign. Hierbij wordt er niet alleen rekening gehouden met de schermgrootte en de verschillende apparaten, maar ook met de context en het gedrag van de gebruiker. Zo gebruik je een telefoon anders dan een laptop. Je gebruikt je telefoon bijvoorbeeld veel buiten terwijl je een laptop vooral binnen gebruikt. De webdesigners en front-end developers houden hier rekening mee tijdens het ontwikkelen van de website. Zo heeft de websitebezoeker de allerbeste ervaring in welke context dan ook.

Hoe wordt responsive front-end toegepast?

Responsive front-end is dus simpelweg het rekening houden met de verschillende schermgroottes, het gedrag en de context van een gebruiker. Het wordt steeds belangrijker sinds de toename van het gebruik van de smartphone en andere apparaten met verschillende soorten schermformaten. Maar hoe passen we dit toe? Nou dat leggen we uit.

We ontwerpen verschillende varianten van webpagina’s voor mobiele schermen, tablet schermen en desktop schermen. De verschillende varianten worden toegevoegd aan de website middels CSS of Javascript code. Kortom, responsive front-end is in deze tijd - waarin we verschillende formaten schermen gebruiken- onmisbaar geworden. Is jouw website responsive?

De volgende vier punten kun je als front-end developer toepassen op de website:

Het aanpassen van functionaliteiten op basis van de schermresolutie: Denk bijvoorbeeld aan het veranderen van kleur of grootte van een formulier.
Flexibele content: Afbeeldingen worden automatisch meegeschaald bij een groter of kleiner scherm.
Content verbergen of weergeven: Bepaalde elementen zijn te groot voor een mobiel scherm, dan worden deze weggelaten. Denk bijvoorbeeld aan een hamburgermenu in plaats van een uitgebreid menu.
Touchscreen vs muis: Verschillende acties op een website kunnen heel anders worden geïnterpreteerd. Denk aan het gebruik van vingers (touchscreen) of gebruik van de muis (cursor).

Wil je meer weten?

Gratis consult

In korte tijd tot goede resultaten komen, daar houden wij van! Wij leggen je alles haarfijn van A tot Z uit, onder het genot van een kop koffie. Geen zorgen, je zit nergens aan vast!

cta-element-koffie

Voor deze bedrijven is het toegepast

“Brick Zero is altijd meedenkend en komen altijd met goede oplossingen. Alles is in principe mogelijk!”

— Sander, 123Sierbestrating

Meer te weten komen over responsive front-end?

Plan een gratis consult in.

Transparant en eerlijk advies;
Aanbeveling op maat;
Vrijblijvende offerte.