Wat is UI? - Brick Zero
Loader

Wanneer je een website of app gebruikt, wil je natuurlijk dat de lay-out gebruiksvriendelijk is. Elementen moeten op een logische plek staan en aansluiten bij de belevingsverwachting van de bezoeker. Het doel is dan ook om de lay-out van een website of app zo duidelijk en aantrekkelijk mogelijk te maken. User experience designers zijn daarom vaak grafische experts die veel afweten van een gebruiksvriendelijk webdesign.

Verschil tussen UI en UX

UX staat voor User Experience en wordt vaak in de war gehaald met UI. Het verschil is dat bij UX de nadruk minder ligt op het grafische ontwerp van een website of app, maar meer de analytische kant van de gebruiksvriendelijkheid. Bij User Experience wordt gekeken naar de theorie. Wat moet er gebeuren om de gebruiksvriendelijkheid te optimaliseren? En hoe moet de klantenroute eruit komen te zien? Vervolgens maakt de grafisch vormgever daar een mooi UI design van.

Zowel UI en UX versterken elkaar en zijn heel belangrijk voor een goed, gebruiksvriendelijk webdesign!

Wil je meer weten?

Gratis consult

In korte tijd tot goede resultaten komen, daar houden wij van! Wij leggen je alles haarfijn van A tot Z uit, onder het genot van een kop koffie. Geen zorgen, je zit nergens aan vast!

cta-element-koffie

Voor deze bedrijven is het toegepast

“Gedreven werknemers die er duidelijk voor willen zorgen dat onze webshop groeit.”

— Nick Schagen, Plastimed

Meer te weten komen?

Plan een gratis consult in.

Transparant en eerlijk advies;
Aanbeveling op maat;
Vrijblijvende offerte.