Wat is wireframing? - Brick Zero
Loader

Maar wat is wireframing? Nou, middels wireframes kunnen we heel gemakkelijk een digitale schets op tafel leggen. Dit is de beste manier om het uiteindelijke ontwerp te vertalen. Tevens stelt het ons in de gelegenheid om heel gemakkelijk en met relatief weinig moeite wijzigingen aan te brengen zonder dat er complicaties optreden. Het geeft zowel de klant als ons een duidelijk en uniform beeld van wat er precies ontworpen en ontwikkeld moet worden.

Hoe ziet een wireframe eruit?

Vaak wordt een wireframe verward met een functioneel prototype. Echter, is er wel degelijk een verschil te zien tussen een prototype en een wireframe. Een wireframe is gefocust op de functionaliteiten en de content. Het toont de layout van de pagina’s binnen een website of webshop zonder stijl. De kleuren en grafische elementen komen hier nog niet aan bod. Deze worden in de volgende fase behandeld, namelijk de designfase.

Kortom, met wireframes kun je tijdens het project helder communiceren met de betrokkenen (klant, projectmanager, developers, programmeur, marketingmanagers). Wij merken dat onze klanten onbewust wireframes tekenen om hun ideeën en het concept te verduidelijken.

Daarnaast is het prettige van wireframing dat je concepten kunt toetsen. Niet alleen om te kijken of het idee goed is vertaald, maar ook of het voldoet aan de nodige gebruiksvriendelijkheid. Je kunt jezelf de vraag stellen: begrijpt de gebruiker wel hoe de website of applicatie werkt? Deze data kan zeer waardevol zijn.

Wil je meer weten?

Gratis consult

In korte tijd tot goede resultaten komen, daar houden wij van! Wij leggen je alles haarfijn van A tot Z uit, onder het genot van een kop koffie. Geen zorgen, je zit nergens aan vast!

cta-element-koffie

Voor deze bedrijven is het toegepast

“De communicatie is zeer goed verlopen. Wat vooral als prettig wordt ervaren is dat er vanuit Brick Zero spoedig een reactie volgt wanneer er een vraag gesteld wordt.”

— Friso Brugman, Brugman Advocaten

Meer te weten komen?

Plan een gratis consult in.

Transparant en eerlijk advies;
Aanbeveling op maat;
Vrijblijvende offerte.